Pastagratin: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_1966_finished_web.jpg|right|thumb|Pastagratin]]
[[Image:IMG_1966_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Pastagratin]]


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==
Linje 12: Linje 12:
* 1 dl. vand
* 1 dl. vand
* salt og peber
* salt og peber
* 1/2 karton mornaysovs light (eller mælkesovs)
* 1/2 karton mælkesovs 4% (eller mornaysovs, hvis du er til den slags)
* 2 æg
* 2 æg
* revet ost
* revet ost

Versionen fra 31. aug. 2008, 19:22

Pastagratin

Ingredienser

(4 personer)

  • 500 gr. pastaskruer (eller møllehjul)
  • 500 gr. hakket oksekød
  • olie til stegning
  • 2 porrer
  • 3 dl. færdigkrydret tomatsovs på glas
  • 1 dl. vand
  • salt og peber
  • 1/2 karton mælkesovs 4% (eller mornaysovs, hvis du er til den slags)
  • 2 æg
  • revet ost

Tilberedning

  1. Kog pastaen
  2. Svits kødet i lidt olie
  3. Rens porrerne grundigt, og del dem i 1 cm. brede skiver
  4. Tilsæt porrer, tomatsovs og vand til kødet
  5. Kog i 10 minutter
  6. Krydr med salt og peber
  7. Smør et stort ildfast fad
  8. Læg et lag pasta i bunden
  9. Derpå kødsovsen
  10. Resten af pastaen ovenpå kødsovsen
  11. Pisk æg og mornaysovs sammen
  12. Hæld sovsen over pastaen
  13. Lad sovsen falde ned mellem pastaen ved at løfte lidt med en gaffel
  14. Bages ved 200 grader i 30-35 minutter (drys osten på de sidste 15 minutter)