Pestomørbrad

Fra Opskrifter
Version fra 2. maj 2010, 15:51 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Pestomørbrad

Pestomørbrad - klar til ovnen

Her er en fantastisk ret. Specielt er det at lave en sovs bestående af flødeskum, cheddar og pesto. Okay, sundt er det ikke, ... men det smager knaldgodt.

Servér med kartoffelmos, ristede pinjekerner og hakket persille. Lav evt. også nogle bagte tomater til.

Ingredienser

Mørbrad

  • 1 svinemørbrad
  • 1 pk. bacon i skiver

Sovs

(4 personer)

  • 4,5 dl. piskefløde
  • 1 glas grøn pesto (ikke det hele skal bruges!)
  • ca. 150 gr. rød cheddar
  • Persille

Tilbehør

  • Kartoffelmos eller hasselbagte kartofler
  • Pinjekerner
  • Persille
  • Salat

Tilberedning

Mørbrad

  1. Afpuds mørbrad og skær i 3-4 cm. tykke bøffer
  2. Omvikl bøfferne med bacon
  3. Lægges i stort ildfast fad og krydres med salt og peber
  4. Bages i ovnen 12. minutter ved 250 grader

Sovs

  1. Pisk fløden til skum
  2. Bland med 4,5 spsk. pesto og revet cheddar samt 1 1/2 dl. hakket persille

Færdiggør

  1. Efter de 12 minutter tages mørbradbøfferne ud og 1 (stor) klat "sovs" lægges oven på hver
  2. Ind i ovnen igen ca. 10 minutter eller til flødeskummet er blevet til gylden sovs i fadet