Pommes frites

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Pommes frites

Pommes frites steger i olien

Ingredienser

  • 8-10 bagekartofler
  • 1 L jordnøddeolie (eller anden smagsneutral olie)


Tilberedning

  1. Skræl kartoflerne og skær i tynde stave
  2. Skyl stavene under vand i et par minutter, og tør dem godt
  3. Varm olien op til 130 grader
  4. Steg pomfritterne 3-5 minutter
  5. Tag dem op med hulske og læg på fedtsugende papir
  6. Køl dem af i køleskab eller fryser i 30 minutter
  7. Varm olien op til 180 grader
  8. Steg pomfritterne gyldne i olien
  9. Dryp af, krydr med salt
  10. Server straks!