Rabarberkage med marcipan: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 400 gr. rabarber * 4 æg * 180 gr. sukker * 1 tsk. vaniliesukker * 180 gr. mel * 2 tsk. bagepulver * 180 gr. smeltet smør * 1…')
 
No edit summary
 
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_0203.jpg|right|thumb|400px|Rabarberkage med marcipan]]
{{AdSenseInsidePostRight}}
{{AdSenseInsidePostRight}}



Nuværende version fra 24. maj 2014, 19:29

Rabarberkage med marcipan

Ingredienser

  • 400 gr. rabarber
  • 4 æg
  • 180 gr. sukker
  • 1 tsk. vaniliesukker
  • 180 gr. mel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 180 gr. smeltet smør
  • 125 gr. groftrevet marcipan
  • flormelis til pynt
  • servering: creme fraiche, is eller flødeskum

Tilberedning

  1. Snit rabarber i små stykker (ca. 1 cm.)
  2. Pisk æg og sukker sammen med en elpisker, så det bliver hvidt og luftigt
  3. Bland mel, vaniliesukker og bagepulver sammen
  4. Sigt halvdelen i æggemassen og vend det i
  5. Tilsæt smeltet smør
  6. Rør dejen jævn, og sigt resten af melblanding i, rør rundt
  7. Rør sammen med marcipan og 2/3 af rabarber
  8. Smør springform med smør og drys med lidt sukker
  9. Fyld dej i formen
  10. Drys resten af rabarberne ovenpå
  11. Bag ca. 50 min. ved 165 grader varmluft (tjek om dejen hænger ved en kniv, ellers bag 10-15 min mere, dæk evt. med staniol)
  12. Serveres med et drys flormelis og evt. creme fraiche eller flødeskum