Sauce Bolognese (sugo)

Fra Opskrifter
Version fra 17. maj 2010, 15:30 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning
Sauce Bolognese (sugo)

En fantastisk sugo fra Bologna, som det skal smage fra det italienske køkken.

Tager lidt lang tid at lave, da den skal koge ind af flere gange. Regn med et par timer. Den er dog nem nok. Gang eventuelt op med 2, og frys noget ned, men husk så at bruge en stor gryde :-) Den smager mindst lige så fint, når den er optøet fra fryser. Hvis du er i tidsnød, så prøv denne hurtigere hverdagskødsovs i stedet for.

En god idé er, at bruge frisk pasta til, ... og så en god rødvin naturligvis :-)

Vil du prøve noget nyt i din lasagne, så kan du også bruge kødsovsen herfra, i lasagneopskriften.

Ingredienser

Sauce

(til 4 personer)

  • 100 gr. bacon
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 1 stængel blegselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 400 gr. hakket oksekød
  • 1,5 dl. rødvin (tør)
  • 3 dl. grøntsagsbouillon
  • 400 gr. flåede, hakkede tomater
  • 1 lille dåse koncentreret tomatpuré
  • 1 bundt persille
  • Oregano
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Andet

  • Frisk båndpasta
  • Parmesan

Tilberedning

Det er vigtigt for saucen, at man lader den koge ind, som beskrevet nedenfor!

  • Skær bacon i tern og steg det med lidt olivenolie
  • Hak løg, gulerod, blegselleri og hvidløg fint
  • Svits grøntsagerne sammen med bacon til det er gyldent
  • Tilsæt oksekødet og steg til det er blevet gråt
  • Tilsæt herefter vinen og lad det koge ind, uden låg, for jævn varme
  • Kom derefter bouillon og flåede tomater i, og lad det igen koge ind, for jævn varme og uden låg
  • Sovsen krydres med finthakket persille, oregano, salt og peber samt den koncentrerede tomatpuré
  • Herefter skal den blot simre en tid ved svag varme, denne gang under låg

Anbefalet Tilbehør