Shepherds Pie ala India: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
No edit summary
No edit summary
Linje 39: Linje 39:
# Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander
# Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander


== Samle og bage ===
=== Samle og bage ===


# Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos
# Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos

Versionen fra 2. mar. 2008, 14:45

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 3/4 kg skrællede kartofler
  • 25 gr. smør
  • lidt mælk

Kødsovs

  • 1 hakket løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. fintrevet ingefær
  • 1 finthakket chili uden kerner (kan udelades)
  • 1/2 kg. hakket oksekød
  • 1/2 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 dl. grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • evt. frisk koriander

Tilberedning

Start med at skrælle kartofler og sætte over til kogning

Kartoffelmos

  1. Hæld vandet fra kartoflerne når de er godt kogte, og mos dem
  2. Rør mosen med smør og mælk, og smag til med salt og peber

Kødsovs

  1. Skræl kartofler og sæt dem over og koge
  2. Brun løg, hvidløg, ingefær, og chili, til løgene er møre
  3. Tilsæt kød og krydderier, og brun det godt
  4. Kom tomat og bouillon ved, og lad det koge 20 min.
  5. Smag til med salt og peber, og drys evt. med koriander

Samle og bage

  1. Kom kødsaucen i et ovnfast fad, dæk med kartoffelmos
  2. Bag i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.