Shepherds Pie med blomkålslåg: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Oprettede siden med '[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]] {{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 150 gr. (blødt) smør * 5 meget modne, mosede bananer * 1-2 tsk.…')
 
No edit summary
 
Linje 4: Linje 4:
== Ingredienser ==
== Ingredienser ==


* 150 gr. (blødt) smør
=== Kødsovs ===
* 5 meget modne, mosede bananer
 
* 1-2 tsk. vaniliesukker
* 1 løg
* 180 gr. sukker
* 4 fed hvidløg
* 150 gr. hvedemel
* 1 spsk. olie
* 1 tsk. bagepulver
* 400 gr. hakket oksekød
* 4 æg
* 1 ds. hakkede flåede tomater
* 60 gr. mørk chokolade + 150 gr. til overtræk
* 1 spsk. bouillon
* 1 tsk. oregano
* 1 tsk. timian
* 1 tsk. basilikum
* salt og peber
* chili efter smag
 
=== Blomkålsmos ===
 
* 1 blomkål
* 50 gr. smør
* 1/2 dl. piskefløde
* 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering
* 1 tsk. revet muskat
* salt og peber
* Persille til drys


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==


# Pisk _halvdelen_ af sukker sammen med vanilie og smør
* Tænd ovnen på 200 gr. varmluft
# Den anden halvdel af sukkeret piskes med æg til en luftig æggesnaps
 
# Bland de 2 ting ovenfor sammen
=== Kødsovs ===
# Rør bagepulver ud i mel og rør i dejen
 
# Vend de mosede bananer i sammen med hakket chokolade
# Hak løg og hvidløg og svits et par minutter
# Smør en springform og kom dejen i
# Tilsæt kødet og brun det
# Bag ved 175 gr. varmluft i 45 minutter
# Tilsæt tomater, bouillon og krydderier
# Afkøl og overtræk med smeltet mørk chokolade
# Simrer lidt under låg
 
=== Blomkålsmos ===
 
# Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand
# Hæld vand fra
# Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber
# Blendes med stavblender
 
=== Samle og bage ===
 
# Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad
# Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen
# Drys parmesan over
# Gratineres 25-30 minutter
# Drys med persille ved servering


[[Category:Kage]]
[[Category:Hovedret]]

Nuværende version fra 30. nov. 2014, 11:13

[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]]

Ingredienser

Kødsovs

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 400 gr. hakket oksekød
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 1 spsk. bouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. basilikum
  • salt og peber
  • chili efter smag

Blomkålsmos

  • 1 blomkål
  • 50 gr. smør
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering
  • 1 tsk. revet muskat
  • salt og peber
  • Persille til drys

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 gr. varmluft

Kødsovs

  1. Hak løg og hvidløg og svits et par minutter
  2. Tilsæt kødet og brun det
  3. Tilsæt tomater, bouillon og krydderier
  4. Simrer lidt under låg

Blomkålsmos

  1. Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand
  2. Hæld vand fra
  3. Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber
  4. Blendes med stavblender

Samle og bage

  1. Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad
  2. Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen
  3. Drys parmesan over
  4. Gratineres 25-30 minutter
  5. Drys med persille ved servering