Shepherds Pie med blomkålslåg

Fra Opskrifter
Version fra 30. nov 2014, 11:13 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag)
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version→ (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning

[[Image:|right|thumb|400px|Shepherds Pie med blomkålslåg]]



Ingredienser

Kødsovs

  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. olie
  • 400 gr. hakket oksekød
  • 1 ds. hakkede flåede tomater
  • 1 spsk. bouillon
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. basilikum
  • salt og peber
  • chili efter smag

Blomkålsmos

  • 1 blomkål
  • 50 gr. smør
  • 1/2 dl. piskefløde
  • 50 gr. revet parmesan + 25 gr. til gratinering
  • 1 tsk. revet muskat
  • salt og peber
  • Persille til drys

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 gr. varmluft

Kødsovs

  1. Hak løg og hvidløg og svits et par minutter
  2. Tilsæt kødet og brun det
  3. Tilsæt tomater, bouillon og krydderier
  4. Simrer lidt under låg

Blomkålsmos

  1. Del blomkål i store buketter og kog dem møre i vand
  2. Hæld vand fra
  3. Tilsæt smør, fløde, ost, muskat og salt&peber
  4. Blendes med stavblender

Samle og bage

  1. Hæld først kødsovsen i et smurt ildfast fad
  2. Læg derefter "låg" på med blomkålsmosen
  3. Drys parmesan over
  4. Gratineres 25-30 minutter
  5. Drys med persille ved servering