Forskel mellem versioner af "Tebirkes"

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
 
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_.jpg|right|thumb|400px|Tebirkes]]
+
[[Image:IMG_0282.jpg|right|thumb|400px|Tebirkes]]
 
{{AdSenseInsidePostRight}}
 
{{AdSenseInsidePostRight}}
  
Linje 6: Linje 6:
 
== Ingredienser ==
 
== Ingredienser ==
  
* 2,5 dl. mælk
+
* Det du skal bruge til [[grunddej til wienerbrød]], samt
* 25 gr. gær
+
* 1 æg til pensling
* 1 æg
 
* 50 gr. sukker
 
* 2 tsk. salt
 
* ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
 
* ca. 250 koldt smød
 
 
 
 
* Birkes eller sesamfrø
 
* Birkes eller sesamfrø
  
 
== Tilberedning ==
 
== Tilberedning ==
  
# lun mælken til den er fingervarm
+
# Tilbered først dejen som beskrevet i [[grunddej til wienerbrød]], dernæst
# hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
 
# Tilsæt æg, sukker og salt
 
# Ælt mel i lidt ad gangen
 
# Ælt det hele godt sammen
 
# Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
 
# Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
 
# Læg det på 2/3 af dejen
 
# Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
 
# Læg dejen koldt i 30 minutter
 
# Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt
 
 
 
 
# Del dejen i 2 lige store stykker
 
# Del dejen i 2 lige store stykker
 
# Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
 
# Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
Linje 39: Linje 22:
 
# Drys med enten birkes eller sesamfrø
 
# Drys med enten birkes eller sesamfrø
 
# Bag i 12-15 min til de er gyldne
 
# Bag i 12-15 min til de er gyldne
# Afkøler
 
  
 
[[Category:Bagværk]]
 
[[Category:Bagværk]]
 
[[Category:3 Stjerner]]
 
[[Category:3 Stjerner]]
 
[[Category:Morgenmad]]
 
[[Category:Morgenmad]]

Nuværende version fra 17. okt 2014, 18:08

Tebirkes



Du skal bruge en portion grunddej til wienerbrød og så gøre som nedenfor.

Ingredienser

Tilberedning

  1. Tilbered først dejen som beskrevet i grunddej til wienerbrød, dernæst
  2. Del dejen i 2 lige store stykker
  3. Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
  4. Skær hver del ud i 6 stykker (12 i alt)
  5. Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir
  6. Lad hæve tildækket og lunt i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  8. Pensl tebirkes med sammenpisket æg
  9. Drys med enten birkes eller sesamfrø
  10. Bag i 12-15 min til de er gyldne