Tebirkes

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Den printbare version understøttes ikke længere, og har muligvis nogle renderingsfejl. Opdater venligst din browsers bogmærker og brug i stedet din browsers standard printfunktion.
Fil:IMG .jpg
Tebirkes

Du skal bruge en portion grunddej til wienerbrød og så gøre som nedenfor.

Ingredienser

  • 2,5 dl. mælk
  • 25 gr. gær
  • 1 æg
  • 50 gr. sukker
  • 2 tsk. salt
  • ca. 500 gr. hvedemel (+ lidt til udrulning)
  • ca. 250 koldt smød
  • Birkes eller sesamfrø

Tilberedning

  1. lun mælken til den er fingervarm
  2. hæld mælken i en skål og opløs gæren heri
  3. Tilsæt æg, sukker og salt
  4. Ælt mel i lidt ad gangen
  5. Ælt det hele godt sammen
  6. Rul dejen ud til et 30x30cm kvadrat på ca. 1 cm. tykkelse
  7. Skær smøret i tynde skiver med en osteskærer
  8. Læg det på 2/3 af dejen
  9. Fold dejen sammen i 3 lag, så dejstykket uden smør foldes ind først
  10. Læg dejen koldt i 30 minutter
  11. Gentag udrulning og sammenlægning indtil resten af smøret er brugt
  1. Del dejen i 2 lige store stykker
  2. Rul hver stykke ud til et rektangel på ca. 24x8cm.
  3. Skær hver del ud i 6 stykker (12 i alt)
  4. Fordel stykkerne på bageplader med bagepapir
  5. Lad hæve tildækket og lunt i 30 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  7. Pensl tebirkes med sammenpisket æg
  8. Drys med enten birkes eller sesamfrø
  9. Bag i 12-15 min til de er gyldne
  10. Afkøler