Tung chokoladekage

Fra Opskrifter
Version fra 18. maj 2014, 12:21 af Polesen (diskussion | bidrag) Polesen (diskussion | bidrag) (Oprettede siden med '{{AdSenseInsidePostRight}} == Ingredienser == * 300 gr. god, mørk chokolade * 250 gr. smør * 250 gr. sukker * 6 æg * 1 dl. stærk kaffe (3 dobbelt espresso) * 3 spsk. hved…')
(forskel) ←Ældre version | Nuværende version (forskel) | Nyere version → (forskel)
Spring til navigationSpring til søgning

Ingredienser

  • 300 gr. god, mørk chokolade
  • 250 gr. smør
  • 250 gr. sukker
  • 6 æg
  • 1 dl. stærk kaffe (3 dobbelt espresso)
  • 3 spsk. hvedemel
  • salt
  • 1 spsk. kakao

Tilberedning

  1. Tænd ovn på 160 grader varmluft
  2. Pisk æg sukker og mel sammen med håndmikser
  3. Smelt chokolade og smør over vandbad
  4. Når chokoladen er næsten smeltet tilsættes kaffe
  5. Røres glat og blankt
  6. Tilsæt lidt salt og kakaoen
  7. Vend æggemassen i chokoladen med et piskeris (sørg for piske lodret for at få luft i massen)
  8. Læg bagepapir i form
  9. Hæld dejen i og bag i 30-40 min. (måske mere)
  10. Tag kagen ud og lad den falde sammen så bliver den nemmere at skære