Jambalaya med Chorizo

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
Jambalaya med chorizopølse



En hot ret. Ønsker man at tilberede den til børn, der ikke kan tage det stærke, kan man udskifte chorizopølsen med kålpølse og udelade chili. Voksne kan så tilsætte sambal olek bagefter.

Ingredienser

  • 1 rød chili (kan udelades)
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter (rød+gul)
  • 6 tomater
  • 300-400 gr. chorizopølse (eller kålpølse hvis man laver den ikke-stærke udgave)
  • 3 fed hvidløg
  • 4 dl. brune ris
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk. olivenolie (til stegning)
  • salt & peber
  • persille

Tilberedning

  1. Flæk chili, fjern kornene og hak den fint
  2. Skær løg og tomater i både
  3. Skær peberfrugterne i stængler
  4. Skær pølsen ud i små tern
  5. Steg pølsestykkerne over god varme i nogle minutter
  6. Tilsæt chili, løg og peberfrugt, og lad svitse med i 1-2 minutter
  7. Tilsæt tomater, ris, bouillon, presset hvidløg og laurbærbladene
  8. Skal nu simre ved svag varme i 45 minutter (til risene er møre, må ikke koge tør)
  9. Smag til med salt og peber
  10. Drys med persille ved servering