Ristafel: Forskelle mellem versioner

Fra Opskrifter
Spring til navigationSpring til søgning
(Siden blev oprettet: right|thumb|400px|Ristafel right|thumb|400px|Ristafel toppings == Ingredienser == * 400 gr. svinekød ...)
 
No edit summary
Linje 1: Linje 1:
[[Image:IMG_4926_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Ristafel]]
[[Image:IMG_4926_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Ristafel]]
[[Image:IMG_4924_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Ristafel toppings]]
[[Image:IMG_4924_finished_web.jpg|right|thumb|400px|Ristafel toppings]]
En god, sund ret. Udelades chilien, er den også god til børn, der selv kan vælge det toppings, de ønsker.


== Ingredienser ==
== Ingredienser ==
=== Sovsen ===


* 400 gr. svinekød
* 400 gr. svinekød
* Olivenolie
* 2 løg
* 2 peberfrugter
* 1 fed hvidløg
* 1 rød chili (kan udelades eller erstattes af sambal olek som topping)
* 2 tsk. karry
* 1 tsk. spidskommen
* 6 dl. bouillon (grøntsags)
* Majsstivelse til jævning
* 2-3 dl. kokosmælk (light, hvis det skal være sundt)
* Salt og peber
=== Tilbehør / Toppings ===
* Ris
* 2 bananer
* 75 gr. kokosmel
* Ananas
* 100 gr. rosiner


== Tilberedning ==
== Tilberedning ==


# Skær svinekød i tern
=== Sovsen ===
 
# Skær svinekød i strimler eller tern
# Skær løg og peberfrugter i tern
# Hak hvidløget fint
# Hak chili fint
# Svits karry og spidskommen i olie i en gryde
# Brun kødet i krydderierne et par minutter
# Tilsæt hvidløg, chili, løg, peberfrugt og svits det med
# Tilsæt nu bouillon og lad det koge op
# Jævn sovsen med majsstivelse og koldt vand
# Kog nu sovsen lidt, hvorefter kokosmælken tilsættes
# Smag til med salt og peber
 
=== Tilbehør / Toppings ===


# Kog risene
# Skær bananerne i skiver
# Skær ananas i små stykker


[[Category:Hovedret]]
[[Category:Hovedret]]
[[Category:Sundt]]
[[Category:Sundt]]

Versionen fra 1. okt. 2008, 20:04

Ristafel
Ristafel toppings

En god, sund ret. Udelades chilien, er den også god til børn, der selv kan vælge det toppings, de ønsker.

Ingredienser

Sovsen

  • 400 gr. svinekød
  • Olivenolie
  • 2 løg
  • 2 peberfrugter
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili (kan udelades eller erstattes af sambal olek som topping)
  • 2 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 6 dl. bouillon (grøntsags)
  • Majsstivelse til jævning
  • 2-3 dl. kokosmælk (light, hvis det skal være sundt)
  • Salt og peber

Tilbehør / Toppings

  • Ris
  • 2 bananer
  • 75 gr. kokosmel
  • Ananas
  • 100 gr. rosiner

Tilberedning

Sovsen

  1. Skær svinekød i strimler eller tern
  2. Skær løg og peberfrugter i tern
  3. Hak hvidløget fint
  4. Hak chili fint
  5. Svits karry og spidskommen i olie i en gryde
  6. Brun kødet i krydderierne et par minutter
  7. Tilsæt hvidløg, chili, løg, peberfrugt og svits det med
  8. Tilsæt nu bouillon og lad det koge op
  9. Jævn sovsen med majsstivelse og koldt vand
  10. Kog nu sovsen lidt, hvorefter kokosmælken tilsættes
  11. Smag til med salt og peber

Tilbehør / Toppings

  1. Kog risene
  2. Skær bananerne i skiver
  3. Skær ananas i små stykker